НОВИНИ

Всі новини

Компанія Comarch взяла участь в болгарскій конференції «E-invoicing – costs a little, saves a lot. Is it possible?»

13 березеня в Софії відбулася конференція під назвою «E-invoicing – costs a little, saves a lot. Is it possible?», яку організувала компанія Comarch разом зі своїм болгарським партнером – Eltrade. Це вже третій схожий форум такого напрямку. Цього разу на конференції зібрались представники більш, ніж 100 компаній Retail & FMCG галузі (Carrefour, Metro, Praktiker, Kraft Foods та інші), а також спеціалісти Міністерства Фінансів.  

Під час конференції були запрезентовані системи Comarch EDI і Comarch CRM & Marketing.

- Такі заходи дають можливість клієнтам краще ознайомитись з пропозиціями Comarch, а також поділитися досвідом з колегами по бізнесу – стверджує Катажина Лах-Депа, керівник відділу продажів Сектора Послуг – В результаті багато компаній звертаються до нас з пропозицією щодо індивідуальної зустрічі і просять надати їм можливість використовувати наші рішення у власному бізнес-середовищі.

Висока відвідуваність конференції підтверджує той факт, що в Болгарії електронні рахунки-фактури здобувають все більшу популярність. Після вступу до ЄС в 2007 році і адаптації болгарського законодавства до вимог євроспільноти вже в 2009 році розпочався перший масовий проект впровадження електронних рахунків-фактур. Спочатку торгівельна мережа Piccadilly (Delhaize Group) вибрала системи Comarch EDI для обміну рахунками зі своїми постачальниками. У наступні роки до ініціативи приєдналися й інші великі мережі – Metro, Praktiker, Carrefour. Варто зазначити, що це система сумісна з директивами ЄС і локальними правовими нормами щодо електронних рахунків – це, власне, і підтвердили присутні на конференції представники Міністерства Фінансів.

- Comarch EDI E-Invoicing забезпечує обслуговування різних форматів документів (наприклад, EDI, PDF з/без цифрового підпису) і підтримує різні канали їх трансмісії, а це ідеально відповідає очікуванням суб'єктів ринку – говорить Бартоломей Войтович, керівник послуг Comarch EDI – Виробники, які вже висилають рахунки-фактури по EDI на торгівельні мережі, звертаються до нас з проханням конвертувати електронні рахунки у формат PDF перед їх відправкою до партнерів. У свою чергу торгівельні мережі, які щодня отримують тисячі таких документів від своїх постачальників, вирішили використовувати формат PDF (по e-mail або за допомогою спеціального веб-порталу) при виставленні рахунків за маркетингові послуги або ж за оренду приміщення.     

Варто зазначити, що Comarch EDI – це найпотужніша EDI-платформа на болгарському ринку. Сьогодні більш ніж 700 компаній в Болгарії, як місцевих так і міжнародних, обмінюються торгівельними документами, використовуючи ІТ-системи Comarch EDI.