НОВИНИ

Всі новини

Наш пріоритет – безпека Ваших даних!

«Кожна система безпечна настільки, наскільки безпечне її найслабша ланка»

Б. Шнайер, Н.Фергюсон «Практична криптографія»

Не так давно єдиним способом обміну інформацією, була відправка паперових документів поштою. Згодом з’явилися факси, електронна пошта, що з однієї сторони начебто полегшило і пришвидшило роботу з документами, але не на стільки як би хотілось. Завдяки сучасним технологіям вже існує дієвий інструмент автоматизації роботи з документами, а саме перехід на обмін документами в електронному вигляді. Безпаперовий документообіг виключає всі недоліки традиційного, а його надійність забезпечується передовими програмними і технічними рішеннями. Системи електронного документообігу орієнтовані на зручність користувача і забезпечення його максимальної ділової ефективності. 

Компанія Comarch, опираючись на свій досвід в інших країнах світу, в 2006 році запропонувала українському ринку працездатне рішення для обміну електронними документами - платформу Comarch EDI.

Серед торгових компаній піонерами із впровадження EDI на Україні стали Фоззі груп, Велика кишеня, АТБ-маркет, а також відділення міжнародних компаній METRO Cash & Carry, Auchan, які побачили великий потенціал електронного документообігу в зниженні витрат бізнесу. Початок більшості проектів поклало впровадження всього лише одного типу електронного документа - Замовлення (ORDER) у співпраці з постачальниками. Впродовж 10 років проекти розширювались, підключались нові партнери, впроваджувались нові типи документів. 

Сьогодні близько півсотні українських торгівельних мереж обмінюється з 2500 своїх постачальників такими документами як Каталог продуктів, Замовлення, Підтвердження замовлення, Повідомлення про відвантаження, Повідомлення про прийом, Звіт про продажі та залишки, Товарна та Податкова накладна з електронним цифровим підписом. Навіть важко уявити про яку кількість інформації ми говоримо – терабайти? Ексабайти?

Інформація про клієнтів, умови поставки, податкові накладні і критично важливі дані повинні бути захищені найбільш спеціалізованими рішеннями в області безпеки в кращих центрах обробки даних. В теперішньому бізнес-середовищі, яке змінюється з шаленою швидкістю, центри обробки даних повинні відігравати важливе значенням для будь-якої організації. 

В центрах обробки даних Comarch  - Comarch Data Center, ми знаємо, як захистити дані, критично важливі для успіху вашої компанії, адже саме безпека є нашим головним пріоритетом. 

Comarch Data Center гарантує високий рівень безпеки, надійності та безперервності сервісу. Наявність власної ІТ-інфраструктури, багаторічний досвіді, а також сертифікати якості – все це свідчить про найвищий рівень обслуговування наших Клієнтів.

Одним з основних завдань центрів обробки даних Comarch і всієї компанії Comarch SA є управління безпекою даних. Регулярні перевірки незалежних аудиторських фірм та наших клієнтів забезпечують дотримання законодавчих та галузевих стандартів для центрів обробки даних (наприклад, Tier3 TIA-942, ISO 27000, ISAE3402, ITIL v3). Будівлі всіх центрів обробки даних знаходяться під постійною охороною. Сучасні потужні UPS і електрогенератори забезпечують безперебійність електроживлення Comarch Data Center. Робота систем енергопостачання, комп'ютерного обладнання та мереж знаходиться під безперервним моніторингом в режимі 24/7.

За належним функціонування інфраструктури центрів обробки даних ведеться технічний нагляд центром моніторингу - Network Operations Center – в режимі 24/7/365. Його робота полягає в тому, щоб перевірити робочий стан зв'язку, пристроїв і служб, які працюють на серверах в центрі обробки даних Comarch. За допомогою спеціальних інструментів моніторингу, проводиться аналіз параметрів продуктивності та потужності, інцидентів безпеки та доступності елементів ІТ-інфраструктури

На даний момент, дані, якими обмінюються клієнти компанії Comarch з усього світу, опрацьовуються та зберігаються в дата-центрах в Кракові, Варшаві, Дрездені, Люксембурзі, Сінгапурі, Чикаго, Лілі, Колумбусі, Монреалі, Торонто, Куала Лумпур та Москві. 

Компанія Comarch, надаючи послуги своїм клієнтам, гарантує безпеку та надійність кожної своєї системи.